“Kau silaplah,bro….jangan nak perasan. Iman Firdaus tu aku, bukan kau. Ke kau pun nama Iman Firdaus juga?.”

Itulah permulaan dua Iman Firdaus. Seorang lelaki, seorang perempuan. Dua nama yang sama, manusia yang berbeza, boleh ke mereka hidup bersama?. Tapi itulah yang jadi, Iman Firdaus a.k.a. Iman Aus, pelakon yang terkenal dan ada nama tapi tak pula dikenali atau digilai Iman Firdaus a.k.a Iman. Sebabnya mudah-rumah dia tak ada TV untuk dia kenal Iman Aus.

Tapi Iman Aus si pelakon kegilaan ramai itu tiba-tiba buat idea gila dengan mengajak Iman kahwin.

Kahwin!. Dah Iman terkejut, tambah terkejut pula Iman apabila Aus sanggup ‘berkahwin’ dengan lima adik lelakinya : Iman Adrian, Iman Fazril, Iman Haris, Iman Razif dan Iman Asri.

Lalu bermulalah kisah dua Iman Firdaus, satu suami, satu isteri. Hidup sebumbung dan bersama sebagai pasangan dalam dunia lakonan nyata. Sebab Aus hendakkan isteri kerana daddy Aus nak dia kahwin manakala Iman berkahwin dengan Aus sebab Aus janji akan senangkan hidup adik-adiknya. Jadi, perkahwinan yang bermula dengan agenda yang sebab begini, akankah kekal untuk selamanya?. Tambah bila ada syarat begini:

“Kalau aku dah jatuh cinta dengan kau, aku takkan ceraikan kau. Macam tu juga sebaliknya. Aku takkan lepaskan kau, kalau kau dah jatuh cinta dengan aku. Tapi kau janganlah melebih nak goda aku pula.”

Jadi, dua nama yang sama, manusia yang berbeza, boleh ke mereka hidup bersama?. Dua Iman Firdaus ini, agaknya bolehkah kekal bersama?.